14 Февруари – празник на виното, ден на любовта и памет за буквите

Вто, 18.02.2020

Какво се случва, когато различни култури си подават ръка и се преплитат в една необяснима, но закономерна реалност? Ражда се нов празник… 14 февруари – Ден на любовта и на виното. На любовта, защото само тя има силата да ни дарява красота, а тази красота ражда живот. И на виното, защото по тези земи традициите на винарство и лозарство имат дълбоки корени от над 5 хилядолетия.

Затова всички ние, учители и възпитаници на Сливенска професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“, отдадохме заслуженото и на двата празника, като ги сляхме в един незабравим ден. Картички с послание, символ на любовта, получиха всички. Дали те донесоха надежда на своите получатели, или бяха примесени с капка разочарование? Нека тези тайни си останат магически и неразгадани.

Денят завърши с тържествен рецитал, събрал едни от най-хубавите стихове на българската поезия, и обединен от общата идея за силата на любовта и светлината на словото. Защото освен всичко друго, този ден е посветен и на паметта на св. Константин Кирил Философ, завършил земния си път на 14 февруари 869 г.

10.494 ms. | 4.00 MB