Шествие „Живот без наркотици“

Пон, 27.06.2016

Част от доброволческа група на Сливенска професионална гимназия по строителство и геодезия, обучавана от Превантивно-информационен център Сливен се включи в инициативата посветена на борбата с разпространението и употребата на наркотичните вещества.

Кметът на Сливен Стефан Радев поздрави участниците в шествието против наркотиците, с което ученици от четири сливенски училища отбелязаха 26 юни - Световен ден за борба с наркоманиите.

 Децата носеха флагове с надписи "Живот без наркотици!". Пред общината с телата си "построиха" думичката "НЕ", в знак на солидарност и подкрепа на борбата срещу явлението.

 „Подкрепям инициативата ви „Живот без дрога”, защото е много важно да чуем точно вашия глас, на младите хора. Подрастващите са най-уязвимата група за зависимост от наркотици. Трябва да знаем, че всяка зависимост е слабост и затова всички трябва да обединим енергията и волята си, за да противодействаме на разпространението и употребата на наркотици. Това ще стане като даваме възможност и насърчаваме младите хора да се развиват в посоката на спорта, на образованието и личностното развитие в различни области. Пожелавам на добър час на всички, които са се посветили на тази кауза - да се борим с разпространението на дрогата”, посочи Стефан Радев.

След дефилирането им в четири лъча, учениците се събраха днес на обед пред сградата на общинската администрация. Събитието се организира от Общинския съвет по наркотични вещества.

Снимки

11.882 ms. | 2.00 MB