Откриване на новата учебна 2016/2017г.

Чет, 15.09.2016

На прага сме на новата учебна година, който престъпваме с трепет и много надежди - 15 септември! Най-вълнуващият ден за българското училище.

Директорът на Професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров” – г-жа Живка Димитрова приветства всички гости на тържеството със следното обръщение:

„Уважаеми гости и родители! Скъпи ученици и учители, Скъпи ученици, позволете ми да ви поздравя най-искрено и сърдечно с „добре дошли” на първия учебен ден. Убедена съм, че твърде скоро вие ще станете добри професионалисти и ще се реализирате в професиите, които сте си избрали, благодарение на общите ни усилия. Най-вълнуващ е празникът за осмокласниците и новоприетите деветокласници. На тях пожелавам незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще бъдат заедно! Поставете добро начало на вашето обучение, за да се радвате на добри плодове в края му. Вълнуващ е празникът и за дванадесетокласниците. За тях това е последният първи учебен ден. Днес те влизат за последна година в училище като ученици. Скъпи зрелостници, желая на всички вас успешно дипломиране и реализация. Скъпи ученици, бъдете спокойни – до вас са вашите учители. Заедно пазете традициите на нашето училище, умножавайте успехите му, уважавайте всеотдайността на своите преподаватели! Скъпи учители, на вас пожелавам неуморно да създавате и да пазите богатството на нашето училище - неговите възпитаници! Желая Ви здраве, духовни сили и упоритост, за да се преборим заедно с трудностите и да получим заслуженото удовлетворение от добре свършената работа! Нека любовта на нашите ученици бъде най-ценният дар за труда ни! Ние сме готови да ви даваме знания и умения, които ще ви подготвят за бъдещите ви професии. Задача на училището днес е да подготвя за живота личности, които умеят да общуват, да търсят и откриват нужните знания, да се справят с проблемите в учебните, професионални и житейски ситуации. На вас, родители, пожелавам да бъдете по-близо до децата си, за да ги подготвяме заедно за предизвикателствата на живота. Днес е вашият ден, скъпи учители и ученици! На добър час!”

Официални гости на откриването на учебната година бяха: инж. Ивайло Георгиев – „Поликад”, инж. Стефан Стефанов – председател на Областната структура на Камарата на строителите в България.

Бяха прочетени поздравителни адреси от кмета на град Сливен – Стефан Радев и от Областния управител – Татяна Петкова.

Споделете емоцията от тържеството с нас!

Снимки

17.068 ms. | 4.00 MB