Как се печели основна стипендия по проект „1000 стипендии“?

Пет, 25.11.2016

С удоволствие ви съобщаваме, че нашата ученичка Янка Митева Колева от 10а клас на СПГСГ „Арх. Георги Козаров“ спечели основна стипендия по проект „1000 стипендии“.

През месец април 2016г. - Янка Колева, вдъхновена от красотата на природата, водена от любовта си към животните и с много обич към учебния предмет биология и здравно образование, кандидатства за основна стипендия по проект „1000 стипендии“ на фондация „Комунитас“. Тя избра направление Биология и написа есе на тема: „Кой ще оцелее при климатичните промени. Защо?“

Консултант по кандидатстването по проекта бе Анета Иванова – учител по биология и здравно образование в СПГСГ „Арх. Г. Козаров“

Проект „1000 стипендии“ е национален конкурс за ученици от 6-ти до 11-ти клас. В него може да се включи всеки ученик в тази възрастова група, като за това е необходимо под формата на есе да представи знанията и разсъжденията си по предмета, в който се чувства най-уверен. „1000 стипендии“ е социално-образователен проект, затова се обръща специално внимание на деца от малки населени места, на деца от семейства с нисък социален доход, на деца, лишени от родителска грижа, с инвалидност или други сходни обстоятелства.

Мисията на проекта е да създаде условия за социална мобилност и „прескачане“ на социалните граници, което най-ефективно може да стане чрез образованието. За своята водеща ценност „1000 стипендии“ издига книгата и четенето срещу плагиатството. Посредством конкурс „1000 стипендии“ фондация „Комунитас“ осигурява годишна стипендия, която се състои от финансова част, достъп до професионални консултации и кредит за книги.

Ние пожелаваме на Янка Колева още много успехи!

А на всички вас – кандидатствайте и не се страхувайте да преследвате мечтите си, те са за това – да се сбъдват!

Снимки

9.689 ms. | 2.00 MB